Husmanskost

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en…

Älggryta

Älggryta

Om du har förmånen att känna en jägare eller vara en själv har du förmodligen tillgång till ett av skogens…

Dillkött

Dillkött

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska, kanske för att det tar ganska lång tid att göra…

Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Fyllda färsbiffar är väldigt gott, och vill man piffa till sina lammfärsbiffar med något är fetaost en given fullträff. Servera…

Äkta Wallenbergare

Äkta Wallenbergare

Äkta wallenbergare görs på kalvfärs där man malt ner bräss, en körtel som sitter på halsen på diande kalvar och…

Redskap

Bakmaskin

Bakmaskin

Den blev årets julklapp 1988 och det har legat något av ett löjets skimmer över bakmaskinen ända…

Soppor

Grön ärtsoppa med sting

Grön ärtsoppa med sting

När någon säger ärtsoppa går tankarna oftast till den gula ärtsoppan, men det går lika bra att…

Vinter

Grillad sparris med parmesan

Grillad sparris med parmesan

Sparris hör till de där sakerna som ofta misshandlas till oigenkännlighet. Allra godast tycker jag…

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från beståndet, så att du kan…

Rulla till toppen